KAPCSOLAT MTA KTI GYIK BELÉPÉS WEBMAIL NYELV VÁLTÓ
CÍMKÉK:

MTA KTI Blog

Az intézetben született vagy születő félben lévő kutatási eredmények, szakmapolitikai vélemények, valamint az aktuális gaz­dasági, közéleti és társa­dalom­politikai kérdések vitafóruma.


Szerkesztő és moderátor:

Madarász Aladár
E-mail: blog@krtk.mta.hu

Tisztelt Szerzők, Olvasók!
Kérjük, publikálásra szánt írásaikat, cikkeiket nevük
és emailcímük kíséretében juttassák el szerkesztőnkhöz.
A beküldött cikkek és hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg honlapunkon.
 

 

 

KEDVES OLVASÓINK!

A BLOG 2018 FEBRUÁRJÁBAN ELKÖLTÖZÖTT,
ÚJABB BEJEGYZÉSEINKET
ITT ÉRHETIK EL!

Cikkek

Soós Károly Attila

Vissza a szakadék széléről...és hogy is kerültünk oda?
2011. április 11.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottságának április 7-ikei ünnepi közgyűlésén, amelyben egyebek között azt állította, hogy kormánya „visszarántotta Magyarországot a szakadék széléről, s ez az oka annak, hogy ma nem Magyarországról, hanem például Portugáliáról ír a sajtó.
Kétségtelen, hogy ma nem mi vagyunk az Európai Unióban az ügyeletes rosszfiú, hanem az euroövezet-beli Portugália, amelynek problémái a mieinktől nagyon eltérőek; az alábbiakban nem is foglalkozunk velük.
Arról azonban szó sincs, hogy a mostani kormány visszarántotta volna Magyarországot a szakadék széléről. A „szakadék széle” az állam fizetésképtelenségének veszélyét jelenti.
 

  Tovább
Kommentek száma: 1

Darvas Zsolt

Elsüllyeszthetetlen, akárcsak a Titanic
2011. április 08.
1912 áprilisa előtt a Titanicot elsüllyeszthetetlennek tartották, és bár a jéghegyveszélyt jelezték a kapitánynak, a tragédia bekövetkezett. Számos figyelmeztető jel mutatkozik a holnapi gödöllői pénzügyminiszteri csúcs előtt, amelyeket annak ellenére komolyan kellene venni, hogy jéghegyet most nem várunk.

  Tovább
Kommentek száma: 0

Békés Gábor

A görög válság és az euró jövője - Védett bacilus
2010. május 13.
Görögországnak a következő egy hónapon belül 11 milliárdra euróra van szüksége, egy éven belül pedig összesen 45-re, hogy törleszthesse adósságát, és fizetni tudja a kamatterheit. Három éven belül összesen mintegy 100-120 milliárd eurót kell kifizetnie hitelezőinek. Ez a pénz nemcsak soknak tűnik, az is – Magyarország éves GDP-jének több mint 100 százaléka.
 

  Tovább
Kommentek száma: 1
Intézményünk országos és
nemzetközi hálózati kapcsolatát
az NIIF program biztosítja
MTA - Magyar Tudományos Akadémia MTA
Magyar Tudományos Akadémia
 
Utolsó módosítás:
2018-03-14 11:16:49